Mahmut Catlık, pandemi, seçim süreçleri ve büyük depremin ekonomik etkilerinin sivil toplum kuruluşları üzerinde de olumsuz bir iz bıraktığını belirtti. “Gelir-gider dengesi bir türlü oturmadı. Sivil toplum kuruluşlarının iş insanlarıyla daha güçlü birliktelikler sağlaması gerekiyordu, ancak bu süreçte bunu tam anlamıyla gerçekleştiremedik” dedi.

“ALIM GÜCÜ DAHA ÖNEMLİ”

Asgari ücret konusuna da değinen Catlık, “Ülkemizde enflasyon ciddi bir sorun. İnsanların ne kadar maaş aldığından ziyade alım güçleri daha önemli. Temmuz ayında bir artış bekliyorum, ancak bu artış yeterli olmayabilir. İşletmelere de mutlaka destek verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

C A T L I K-1

“KURDAKİ DENGESİZLİK İHRACATI ZAYIFLATIYOR”

İhracat yapan firmaların kurdaki dalgalanmalardan olumsuz etkilendiğini belirten Catlık, “Kurdaki dengesizlik, ihracatçılarımızın rekabet gücünü zayıflatıyor. Hem işletmelerin hem de çalışanların yüzünü güldürebilmek için ekonomik istikrar sağlanmalı ve destek mekanizmaları güçlendirilmelidir” dedi.

“İŞ İNSANLARININ HAYAL GÜCÜNÜ ARTIRMALIYIZ”

İş dünyasının yaratıcı çözümler üretebilmesi için motivasyona ihtiyaç duyduğunu söyleyen Catlık, “AYSİAD olarak iş insanlarının hayal gücünü artırma gibi bir görevimiz var. Ancak içinde bulunduğumuz dönem, maalesef hayal gücünü daraltmış durumda. İnsanlar artık yaşam mücadelesi veriyor. Bu tabloyu değiştirmek için hep birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Tatık: 75 milyon lira olan borcu 9 milyon liraya indirdik Tatık: 75 milyon lira olan borcu 9 milyon liraya indirdik

“ÜRETİCİLERE VE İŞLETMELERE DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ”

AYSİYAD olarak yürüttükleri çalışmalarda sürekliliği sağlamanın önemine değinen Catlık, “Üretenlere destek olmalıyız. İşletmelerimizin ayakta kalması, ekonomimizin güçlenmesi için hayati önem taşıyor. Bunun için hepimiz sorumluluk almalıyız” dedi.

Muhabir: MURAT DEMİRBİLEK