Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, geçtiğimiz günlerde Denizli’de süt krizi yaşandığını ifade etmiş ve günlük bin 350 ton çiğ süt üretimi yapılan Denizli’de sütün sadece 600 tonunun Denizli’de işlendiğini geride kalan 750 ton sütün de sadece 40 tonunun süt tozu için kullanıldığını belirterek devletin konuya el atmasını istemişti. Varol’un Drttv.com’a yaptığı açıklamaların ardından bakanlık yetkilileri üreticilere müjdeyi verdi. Atılan son adımların ardından Denizli’nin süt tozu kotası günlük 100 tona yükseltildi. Denizli’de yaşanan ‘süt krizi’ne bakanlığın ve devletin çözüm odaklı yaklaştığını ifade eden Başkan Varol, yetkililere teşekkür etti.

Mehmet Varol-1

“HER GÜN 100 TON SÜT İŞLEYECEĞİZ…”

Olumlu gelişmelerin olduğunu ifade eden Başkan Varol, “Denizli’den sesimizi yükselttik ve Ankara’dan hızlı duyuldu. Tarım ve Orman Bakanlığımızın şu anda aldığı refleksten oldukça mutluyuz. Özellikle bakanımız İbrahim Yumaklı başta olmak üzere üst düzey bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Sıkıntı ve sorunlar var ancak, çözüm konusunda da iyi niyetli ciddi yaklaşımlar var. Süt tozunda günlük kotamız 40 tondu, bunu 100 tona yükselttiler. Önümüzdeki günlerde işlerin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Süt tozunun yanı sıra Et ve Süt Kurumu süt kreması da alacak. Açıklanan fiyatlarda gayet iyi durumda… Atılan adamlar üretici zarar etmeden en azından süt regülasyonunda ürünü ortadan kaldıracak nitelikte. Bizler süt tozunu ve kremasını bakanlığın izni ile fabrikalara yaptıracağız. Her gün 100 ton sütü işleyeceğiz. Fazlalıklarda böylece eritilmiş olacak. Et ve Süt Kurumu da üretilen ürünleri teslim alacak. Üreticilerimizde çok mutlu” ifadelerini kullandı.

Süt Aa

NE OLMUŞTU?

Köy-Koop Başkanı Mehmet Varol, geçtiğimiz günlerde “Asıl sorunun var olan sütün tüketilmemesi” diyerek yetkililere seslenmiş ve, “İl genelinde günlük bin 350 ton çiğ süt üretimi yapılırken, sütü pazarlamada ciddi sıkıntılar yaşanıyor. 600 ton süt yerel işletmelerde işlenirken, 40 ton sütte süt tozu yapımında kullanılıyor. Kalan 710 ton süt ise diğer illere gönderilmek zorunda kalıyor, bu da lojistik maliyetlerini artırıyor. Süt pazarlamasında yaşanan sıkıntılar ve düşük tüketim nedeniyle üreticiler ciddi bir darboğaza girmiş durumda. En azından süt tozu yapalım, üreticiler biraz rahatlasın. Devletin süt tozu kotasını genişletmesini istiyoruz. Tükettiğimizin yüzde 13 fazlası süt var” ifadelerini kullanmış ve yetkililerden destek istemişti.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin ismi değişti Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin ismi değişti

Muhabir: İBRAHİM ALAYONT