Benim de Bir Fikrim Var!” proje yarışmasının fikir olarak nasıl doğduğunu anlatarak konuşmasına başlayan Rektör Kutluhan, “Üniversite gençliğine ulaşmak, gençliğe onların iç dünyalarına ulaşabilmek bu en önemli gayelerimizden biri. Dolayısıyla biz üniversitedeki 165 topluluğumuzla öğrenci toplumu sık buluşmalar yapıyoruz. Bu buluşmaların sonucu olarak biz bazı önemli problemleri kendileriyle paylaşabileceğimiz ortak fikrine kavuştuk ve “Kampüsüne sahip çık!” sloganıyla öğrencilerimizin fikirlerini alma fikri bu öğrenci topluluğundan çıkan bir fikir olarak ortaya çıktı. Biz de bir fikrim var projesini hayata geçirdik.” dedi.

Rektör Kutluhan, Yarışma Kategorilerini Anlattı

Konuşmasının devamında yarışmanın kategorileri ile bu kategorilerin detaylarını paylaşan Rektör Kutluhan şunları anlattı: “Yarışmada 2 kategorimiz var. Bir tanesi ‘sigarayı bırak çevreni koru’, diğeri de ‘kampüste akıllı ulaşım’. Öğrencilerimiz isterse her iki kategoriye de başvurabilir. Tüm öğrencilerimiz bu çalışmaya projelendirmeye açık olduğu gibi diğer üniversitelere de ulaşabildiğimiz kadar ulaşabildik. Başvurularını bekliyoruz. Yani burada özellikle öğrencinin proje üretmesinin ve bu projenin de hayata geçirilmesi noktasında beraber bazı problemlere çözüm getirmek amacındayız.”

Yarışmanın ödüllerinden de bahseden Kutluhan, “Ödüllerimiz de gayet güzel. Benim de Bir Fikrim Var! projesinin her 2 kategorisinde de ayrı ayrı olmak üzere ödüller belirlendi. Her iki kategoride de birinciye, Pamukkale Teknokent Polonya Ofisi gezisi düşündük. Bu ödül vize sorunları çıkması durumunda farklı bir ödüle çevrilebilir. İkinciye, yurt içi sempozyum ödülü verilecek. Öğrencilerimizin katılmak istediği bir sempozyumun tüm masraflarını biz karşılamak istiyoruz. Üçüncüye de tablet vermek istiyoruz. Dördüncüden yirminciye kadar da küçük sürpriz hediyelerimiz olacak.” şeklinde belirtti.

Yarışmaya ait kategorilerle ilgili detayları da paylaşan Rektör Prof. Dr. Kutluhan, “Biliyorsunuz sigara herkes için, her birey için çok önemli problem. Üniversite gençliğimiz için de problem. Sigarayı bırakmak en güzel olay. İnsanlar sigara içebilir ama bırakması önemli. Bir de kampüsümüzde önemli gördüğümüz bir problem var. Göz ardı edebildiğimiz ama tüm öğrencilerimizin ciddi şekilde farkında olduğu bir problem. Sigara izmariti problemimiz var. Bu problemi çözmek için yeşil çevre, sağlıklı çevre noktasında; kül tablaları, sigara içme alanları yaptık. Buna rağmen yine izmaritleri yerlerde görüyoruz. Bu izmarit konusunun kesin, net, güzel bir çözümünü arıyoruz. Bu konuda proje olsun ve bu projeyle biz çözüme ulaşalım dedik. Gelen proje önerilerini şu anda bilmiyorum ama bana söylenenler noktasında çok güzel projeler geldiği ve bu izmarit konusunun çözüme kavuşacağı noktasında arkadaşlarımız oldukça güven verici şekilde konuşuyorlar. Diğer konu da ulaşım. Kampüsümüz, 870 dönüm arazi üzerine kurulu. Tabii ki bir yerden bir yere yürüyerek gitmek en güzeli. Bizim binalar arasında tüm kampüsü binalarına ulaşan Sevgi Yolu dediğimiz güzel bir yolumuz da var. Ama bunun yanı sıra öğrencilerimiz, kampüse girdiklerinden itibaren kendi fakültelerine, bölümlerine rahat gidebilmesi için ‘akıllı ulaşım’ diye bir kavramla yola çıktık. Yine bunun da çok güzel şekilde çözüleceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Pamukkale Üniversitesi güzel bir gençlik yetiştirerek onlara hayata hazırlamaya, onlara rehber olmaya devam edecek.”

Bu projeyle daha sağlıklı bireyler daha temiz dünya için küçük ama etkili adımlar atılabileceğini gençlere göstermek istediklerini vurgulayan Rektör Kutluhan: “Gençlere, kampüslerine sahip çıkmayı, ortak aidiyet duygusunu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kampüs hepimizin kampüsü, hepimiz aslında geçiciyiz ama bizden sonra gelenlere daha temiz, daha güzel, yaşanılabilir bir kampüs bırakma duygusunu üniversitenin sorunlarına ki biliyorsunuz medeniyet aslında budur. Paydaşların hepsinin problemin çözümüne katılmasını sağlamak. Bu noktada çok medeni bir davranış göstererek kendi çözümlerini sunarak ve bu çözümlere de uygulayarak şimdiden başarılı bir hayata onları hazırlamış olacağız. Karar alma mekanizmalarında rol almaları onlara çok büyük özgüven katacak ve Pamukkale Üniversitesi güzel bir gençlik yetiştirerek onlara hayata hazırlamaya, onlara rehber olmaya devam edecek.” diye ifade etti.

Çal Merkez Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak Çal Merkez Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak

Sigarayı bırakın, temiz çevrenin güzelliğine bakın”

Konuşmasının sonunda radyo programına konuk olduğu için duyduğu mutluluğu ifade eden Rektör Kutluhan: “Her üniversitenin her büyük kurumun kampüs alanı olan herkesin üzerinde durması gereken küçük gibi görünen ama aslında büyük problem aslında bu konular. Bir izmaritin 7 ton suyu kirlettiğini ben bu projeyle öğrendim. Öğrenciler söyledi bana bunu. Yine Türkiye'de günlük 57 ton sigara izmariti oluştuğunu yine öğrencilerim söyledi. Dolayısıyla proje çok önemli, ben tüm öğrencilerimize ‘sigarayı bırakın, temiz çevrenin güzelliğine bakın’ diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.